dimarts, 7 de juny del 2011

LA REPRODUCCIÓ CANINA

Entre les obligacions dels propietaris de gossos es troba la d'exercir una tinença responsable, és a dir, conèixer la vida sexual de les seves mascotes amb la finalitat d'evitar cadellades no desitjades i el posterior abandonament dels animals.

En el cas dels mascles, la maduresa sexual arriba al voltant dels 9 mesos, tot i que, depenent de factors com la raça, pot oscil.lar entre els 6 i els 24 mesos.

En el cas de les femelles, la maduresa sexual arriba també aproximadament a la mateixa edat, amb l'arribada del primer zel. Les senyals inequívoques del zel són les pèrdues sanguinolentes vulvars, més o menys abundants, i la inflamació i envermelliment de la vulva. El més habitual, és que la nostra femella tingui el zel dos cops a l'any però altres periodicitats (com d'una a quatre vegades l'any) també poden ser normals. La durada del zel és molt variable, pot anar de pocs dies, fins a gairebé 3 setmanes.

Per evitar gestacions no desitjades, baralles, escapades i altres problemes reproductius es recomana l'esterilització, ja que millora la qualitat de vida, no només de l'animal sino també de la família amb la que conviu.

Aquest és un enllaç directe a un article publicat per la revista d'Affinity que il.lustra força bé aquest tema:


Per a més informació, no dubti en contactar amb nosaltres.

Clínica Veterinària Collbaix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada